Masionnejarthuis

Een vakantiehuis of vakantieverblijf is accommodatie die wordt gebruikt voor vakantievakanties, zakenreizen en tijdelijke huisvesting, vaak voor minder dan 30 dagen. Dergelijke eigendommen zijn typisch kleine huizen, zoals huisjes, die reizigers kunnen huren en genieten alsof het hun eigen huis is voor de duur van hun verblijf. De eigendommen kunnen eigendom zijn van degenen die ze gebruiken voor een vakantie, in welk geval de term tweede huis van toepassing is; of kan via een makelaar aan vakantiegangers worden verhuurd.

Terminologie verschilt per land. In het Verenigd Koninkrijk wordt dit type onroerend goed gewoonlijk een holiday home or holiday cottage; in Australia a holiday house/home of weekender; in New Zealand een bach of crib; in Duitsland Ferienhäuser of Ferien Wohnungen (afgekort FeWo).

Maison vakantiehuis

Kenmerken en voordelen

Een tweede huis of vakantiehuis kan het bezit van een huiseigenaar zijn, omdat het huren ervan extra inkomsten kan opleveren. Vakantiegangers kiezen voor een eengezinswoning die ze per nacht of per week kunnen huren. Vakantie-type woningen worden populair, niet alleen voor bestaande woningen, maar ook voor het bouwen ervan.

In heel Europa zijn vakantiehuizen te vinden, met veel bestemmingen van herenhuizen tot bossen. Veel gebieden hebben een groei doorgemaakt in de vakantiewoningenbranche. Er zijn meestal twee routes om een ​​vakantiehuis te huren. Ofwel rechtstreeks met een eigenaar, of via de auspiciën van een vakantiehuisjesbureau. Verschillende vakantiehuizenportalen vermelden huisjes die rechtstreeks van de eigenaar beschikbaar zijn en brengen een vergoeding in rekening voor het aanbieden van de woning.

De huidige wereldwijde markt voor verhuur van vakantiewoningen op korte termijn wordt geschat op € 100 miljard. De markt voor vakantiehuizen is zeer concurrerend en big business. Deze toegenomen concurrentie heeft geleid tot aanzienlijke verbeteringen in de kwaliteit van het aangeboden onroerend goed. Deze verbetering van de normen heeft er op zijn beurt toe bijgedragen dat de populariteit van vakantiehuizen voor weekenduitstapjes is toegenomen, en biedt in veel gevallen dezelfde accommodatie als een hotel, maar met de grotere vrijheid die een vakantiehuisje biedt.

Een andere belangrijke ontwikkeling is die van de verblijven op de boerderij, deels gedreven door de boeren en de opbrengsten die ze uit de landbouw zelf halen, maar ook door de wens van ouders die willen dat hun kinderen het plattelandsleven uit de eerste hand ervaren.


Financieel & Geld
Huis en Wonen
Juweliers & Sieraden
Kleding & Mode
Opleidingen & Studies
Telecom & GSM
Werk, Vacatures & Banen
Zakelijk & Business